Lokale groene stroom van Klimaan

Als coöperant van Klimaan kan je ook 100% groene stroom afnemen. We werken hiervoor samen met Ecopower. Ecopower is naast groenestroomproducent ook elektriciteitsleverancier.  Op die manier kan Ecopower de stroom van onze zonnepanelen tot bij u in huis brengen.

Het voordeel als Klimaandeelhouder is dat je geen aandeel van Ecopower moet kopen wanneer je drie aandelen van Klimaan (300€) bezit. Deze aandelen zullen dienen als waarborg en in geval van wanbetaling gebruikt worden om Ecopower te vergoeden. Het gebruik van deze waarborg heeft geen invloed op het dividend. U ontvangt op de drie aandelen evenveel dividend als op andere aandelen.

De elektriciteit van Ecopower is oprecht groen, net zoals hun investeringsbeleid. Geen kernenergie, fossiele brandstoffen of buitenlandse certificaten van oorsprong, wel elektriciteit geoogst uit Belgische zon, wind en waterkracht.
Ecopower krijgt in het Greenpeace-klassement steevast de maximumscore van 20/20. Lees hier de volledige Greenpeace-analyse van Ecopower.

Ecopower heeft een standaard variabel tarief “Groene Burgerstroom” en een dynamisch tarief “Dynamische Burgerstroom” die beide groene stroom leveren. Let op: We raden het dynamische tarief enkel aan wanneer je jouw elektriciteitsverbruik in grotere mate kan sturen.

Overtuigd van lokale groene stroom? Overstappen doe je zo:

 • Vraag je contract aan via één van onderstaande websites:
 • Kies vervolgens:
  • Ik ben al coöperant van Ecopower of een andere REScoop’
  • ‘Ik heb nog geen MijnEcopower-profiel’
  • ‘Ik ben coöperant van een andere Rescoop’
  • Klimaan’ en vul je aandeelhoudersnummer in.
   Ken je jouw nummer niet meer, vraag jouw aandeelhouderscertificaat hier opnieuw op.
 • Wij doen de rest!

 

 

 

 

Ecopower_logo

 

 

 

Waterleest


Bron: Westmill Solar Cooperative